Festival

Bye Bye Bourla

The end is where we start from; onder dat motto trekken we in mei en juni met het Bye Bye Bourla festival alle registers open. 

Vanaf zomer 2025 sluiten we de deuren van onze geliefde Bourla voor ingrijpende en hoogstnoodzakelijke restauratie- en renovatiewerken, die er een schouwburg van de eenentwintigste eeuw van zullen maken.

Maar niet zonder hem eerst nog een keer in de bloemetjes te zetten, samen met jou, tijdens het Bye Bye Bourla festival. Twee maanden lang nemen we afscheid van een van de mooiste schouwburgen ter wereld; en hoe kunnen we dat beter doen dan met theater! 

We hernemen enkele van onze favoriete voorstellingen van de vaste Toneelhuismakers: Ne mobliez mie van FC Bergman, A Revue van Benjamin Abel Meirhaeghe, Bruegel van Lisaboa Houbrechts, Scarlet Anansi Ocloo van Gorges Ocloo en golden oldie The Lieutenant of Inishmore van Olympique Dramatique. En we nodigen een monument uit de theatergeschiedenis uit, iemand die als geen ander alle hoeken en gaten van de Bourla kent: Jan Decleir! Speciaal voor ons festival blaast hij het weergaloze Gilles! van Hugo Claus uit 1988 nieuw leven in. 

Neem samen met ons afscheid van de Bourla. Behalve op theater trakteren we je ook op concerten, een expo over de geschiedenis van de schouwburg, een brunch op de Graanmarkt en nog veel meer. En dan gaan de stoelen eruit en het dak eraf voor een onvergetelijk afscheidsfeestje.
Iedereen welkom!

Alle Activiteiten

A Revue Theater 13 juni 2025 t/m 14 juni 2025

A Revue

d e t h e a t e r m a k e r / Benjamin Abel Meirhaeghe