Evenement

Wereldtournee in Antwerpen

Toneelhuis, Benjamin Verdonck

ik ga een jaar lang spelen in Antwerpen. 
ik ben al heel lang kleine en wendbare dingen 
aan het bedenken, maken, verzamelen en verpakken
dingen die ik makkelijk kan meenemen
en, waar dan ook, aan iemand tonen kan.

Wat Verdonck vooral beoogt – of het nu op het Sint-Jansplein is of in de Bourlaschouwburg – is het openen van een verbeeldingsvolle ruimte waar de realiteit anders kan worden gedacht.

Evelyne Coussens in Etcetera , 1 juni 2021

"Tijdens de lockdown kunnen we niet naar het theater gaan, maar toneelmaker Benjamin Verdonck kan wel tot bij u komen om u te voorzien van een stevige portie cultuur. Benjamin toert een jaar lang in Antwerpen met kleine voorwerpen die hij gemakkelijk kan meenemen en aan mensen kan tonen."

ATV in ATV , 14 november 2020

"In plaats van altijd gericht te zijn op groei en internationalisering wil ik experimenteren met manieren om klein en wendbaar te zijn", vertelt de kunstenaar. " Wereldtournee is één lange oefening waarbij ik uitzoek wat er gebeurt als ik niet van kunsthuis naar kunsthuis fladder maar van straat naar straat." - Interview met Benjamin Verdonck"

Ciska Hoet in De Morgen , 18 mei 2021

"Deze tijd schept ook ruimte voor het kleine gebaar. Maar ik vertrouw erop dat die ruimte er ook zal zijn als de wereld straks weer op volle toeren draait. Business as usual gaat niet meer. Het neo-liberale model, waarin kunstenaars van bubbel naar bubbel reizen, waar je op elk moment kunt zijn waar je wil zijn, is achterhaald." - Interview met Benjamin Verdonck"

van en met

  • Benjamin Verdonck

productie

  • Toneelhuis

Alle Activiteiten

Meer over ‘Wereldtournee in Antwerpen’