nl fr en

seizoen 2022-2023

Onverschrokken en vol verwachting presenteren we ons gloednieuwe seizoen, waarin we het theater willen vieren als een levend medium. En wie leven zegt, zegt: vallen en weer opstaan, schuren en botsen, aanmodderen en naar de sterren reiken.

Meer dan ooit houden we van de grote zaal. De theatrale verbeelding. Het grote gebaar. En we zetten gastvrij de deuren open voor iedereen. Seizoen 2022-2023 vormt de start van een nieuwe artistieke ploeg bestaande uit vijf vaste theatermakers en collectieven: FC Bergman, Olympique Dramatique, Gorges Ocloo, Lisaboa Houbrechts en Benjamin Abel Meirhaeghe. Daarnaast creëren we jaarlijks ruimte en middelen voor collega-artiesten. Volgend seizoen zijn dat Naomi Velissariou, Jaouad Alloul, tg STAN en Jozef Wouters. 

Maak kennis met onze nieuwe makers tijdens een groots openingsweekend op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober. Verwacht je vervolgens elke maand aan een feestelijke première, naast vele hernemingen en gastvoorstellingen. Daarnaast presenteren we in september, maart en mei drie festivals waarvan het programma later wordt bekendgemaakt.

Ontdek hier het programma voor 2022-2023!

Maak je keuze uit ons mooie aanbod aan abonnementen!

Of geniet van een vaste reductie op je tickets met de Toneelhuis vriendenpas. Hoe meer tickets je koopt, hoe meer voordeel je dus doet.

Toneelhuispremières

Vijand van het Volk Theater 1 februari 2023 t/m 5 februari 2023

Vijand van het Volk

Toneelhuis / Olympique Dramatique

De wrange komedie van Ibsen roept brandend actuele echo’s op van recente milieuschandalen dichtbij huis. Onder een conflict voor het algemeen belang broeit de persoonlijke strijd tussen twee broers. 

Ode to a Love Lost Theater 29 januari 2023

Ode to a Love Lost

Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe

Ode to a Love Lost speelt zich af in de diepe krater van een hart. Badend in de nagloed van een intense liefde.

Vake Poes; of hoe God verdween Theater 9 februari 2023 t/m 12 februari 2023

Vake Poes; of hoe God verdween

laGeste / Lisaboa Houbrechts

Een meisje duikt in de verborgen trauma’s van het verleden. Hoe verhoudt geweld in de intieme kring zich tot het geweld van de geschiedenis? Een groots opgezette intergenerationele vertelling van een familiale zenuwinzinking tussen theater en opera. 

About Elly Theater 9 maart 2023 t/m 15 maart 2023

About Elly

tg STAN / Toneelhuis

Een voorstelling over twijfel, vriendschap, eer en verraad, naar de gelijknamige film van de Iraanse cineast Asghar Farhadi (A Separation). Van en met twaalf toneelspelers van verschillende generaties en afkomsten.

The Golden Stool Theater 27 april 2023 t/m 30 april 2023

The Golden Stool

Toneelhuis / LOD muziektheater / Gorges Ocloo

Tien zwarte danseressen, percussionisten en zangeressen brengen in deze uiterst ritmische, dynamische AfrOpera het onderbelichte verhaal van de War of the Golden Stool.

A Day is a Hundred Years Theater 18 mei 2023 t/m 20 mei 2023

A Day is a Hundred Years

Damaged Goods / Toneelhuis

Hoe val je in slaap? Hoe kan je de nacht bezweren? Angsten laten varen en de mogelijkheden van het donker omarmen? Niet meer wakker liggen, verblind door gedachten, maar opstaan en een wandeling maken in hun schaduw?

Te gast

Maison Maeterlinck / Theater Immobiel Theater 14 februari 2023 t/m 15 februari 2023

Maison Maeterlinck / Theater Immobiel

NTGent / Thom Luz

De Zwitserse theatertovenaar Thom Luz gaat aan de hand van muziek en maeterlinckiaanse teksten op zoek naar een hedendaags immobiel theater. 

De Störm Theater 17 februari 2023 t/m 19 februari 2023

De Störm

Tutti Fratelli / Jan Sobrie

Tutti Fratelli viert haar 15-jarig bestaan met een bijzondere Shakespeare, exclusief hiervoor vertaald door Tom Lanoye. Een portret van de mens met al zijn blutsen en builen en zijn onverzadigbare lust naar macht.

Saint Amour 2023 Theater 25 februari 2023

Saint Amour 2023

Behoud de Begeerte

Bijna dertig edities wijdde Behoud de Begeerte al aan haar beroemde minneavond. Maar dat de menselijke hartstocht ook minder heilige kanten heeft, dat kunnen en willen we niet ontkennen.

Who's Tupac? Theater 23 maart 2023 t/m 24 maart 2023

Who's Tupac?

KVS / NNT / Jr.cE.sA.r

Vier mensen in een talentenjacht die het kost wat kost willen maken. Met slechts één doel voor ogen: de volgende Tupac worden. Een zinderende en krachtige muzikale voorstelling, geïnspireerd door rapper Tupac Amaru Shakur.

Concerten

Meskerem Mees Muziek 16 februari 2023

Meskerem Mees

Een stemgeluid zo helder als bronwater, een gulle dosis puurheid en een portie eigenzinnigheid.