Terugkommoment 'Seefhoek Series' in Het Oude Badhuis

Terugkommoment 'Seefhoek Series' in Het Oude Badhuis

Maandag 13 november voor de vrijwilligers van Seefhoek Series

Als bewoners van de buurt in Antwerpen Noord hielpen zij bij het negen dagen durende project van Thomas Verstraeten. Zo’n dertig vrijwilligers kwamen maandagavond naar Het Oude Badhuis om samen met Thomas terug te blikken op de voorstellingen en activiteiten die in september plaatsvonden, en dat deden ze met volle aandacht en plezier. 

In een presentatie overliep Thomas de zeven onderdelen van Seefhoek Series: van de straatvoetbalmatch op het Jos Verhelstplein tot de afvalchoreografie op het Stuivenbergplein. Met foto- en videomateriaal toonde hij hoe Seefhoek Series de inwoners van de stadsbuurt samenbracht en met elkaar verbond. Thomas Verstraeten noemde het zelf een “esthetische vertaling” van de dagelijkse taferelen in de wijk. Seefhoek Series heeft op een waardevolle manier de verschillende facetten van de buurt getoond. 

Thomas kondigde aan dat hij van plan is in het najaar van 2024 een expo op te stellen met het beeldmateriaal dat verzameld werd tijdens de bijzondere reeks, aangezien er nog een rijkdom aan foto- en videomateriaal te verkennen is. De nadruk lag maandag niet enkel op de mooie uitkomst die het project heeft geleverd, maar vooral op het bedanken van iedereen die heeft meegeholpen. Kunst of theater zijn volgens Thomas het medium bij uitstek om samen iets te maken dat zo mooi en groots is als Seefhoek Series

Tekst en beeld: Esther De Loose

Also interesting productions:

Expo Seefhoek Series Exhibition 23 November 2024 until 11 January 2025

Expo Seefhoek Series

Toneelhuis / Thomas Verstraeten / Fred & Ferry Gallery